Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2021 14:31 - ДЕВНЯ Е ОСТАНАЛА НЕЗАБЕЛЯЗАНА И НАПЪЛНО ПРЕНЕБРЕГНАТА ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЧЕСКА НАУКА
Автор: devnenetz Категория: История   
Прочетен: 625 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 22.09.2021 14:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

МОЯТА РАЗРАБОТКА "ДЕВНЕНСКИ ИЗВОРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКА И БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ (ДИЕБИ)" Е ФАКТ. В НЕЯ СЪМ СЪБРАЛ И СЪЗДАЛ НАИСТИНА ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО МАТЕРИАЛИ, КОИТО СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ ЩЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ИНТЕРЕС ЗА РЕДИЦА  БЛОГЪРИ. 

Този формат е твърде тесен за онова, което съм подготвил. Ще се старая да бъда лаконичен. Ако някой пожелае, ще му изпратя по друг начин оригиналните си текстове. Имам нужда да достигна до повече българи и особено към такива, които не са привикнали само да цитират старите гръцки текстове и техните неверни преводи. Според мен е крайно наложително, да се погледне с "по-друго око" на първите столетия на Аспарухова България и това "око" да се концентрира върху Девня, а не върху Абоба. Мисля, че нашата наука е допуснала едновременно две огромни грешки, като: 1. Е бявила Абоба за Аспарухова столица и 2. Като ѝ е "лепнала" името Плиска.

Това не са голи думи. Скоро всичко ще си дойде на мястото. Имам един много важен за мен въпрос, който отправям към колегите, които са минали по този път. А той е: Тези публикации в този блог биха ли били спирачка срещу плагиатстване от други хора? Всеки ще види (и то много скоро) отговори на много тежки исторически въпроси от българското минало, но за мен и за моя труд няма да има никакви гаранции. Разработката ми е огромна. Нямам финансови възможности (а нямам и житейско време), за да я публикувам. Същата е в електронен вид и е с обем над 200 Mb. Ето защо бих желал да получа приятелски съвет, за да не съжалявам после.

Това беше като ново начало по стария ми път. Опитах да публикувам във Фейсбук. Там имам доста добри приятели и съмишленици, но тук, в този наш блог има много компетентни хора и моята надежда е, че с тяхна помощ ще мога да направя достояние до българското общество онова, с което Девня ще изплува из историчестото си небитие и ще заеме полагащото ѝ се историческо място на Първа българска столица.

22. 09. 2021 год. Гр. Варна. Честит национален празник на България!





Гласувай:
2



1. barin - Здравей, devnenetz. Споделих на ...
22.09.2021 18:19
Здравей, devnenetz. Споделих на няколко места твоето виждане за първата българска столица, но не се възприема. Иначе представяш много факти и доказателства. Не се отказвай, може и да е вярно.
Поздрави!
цитирай
2. milenavarbanova9 - Здравейте,
26.09.2021 17:58
Бях впечатлена от статията Ви - превод на "Победоносен гражданин" .
Виждам, че отскоро сте в блога.
За жалост, няма никакви гаранции, че трудът Ви няма да бъде ограбен от плагиат, блогът, пък и целият Интернет по отношение на българските автори, е разграден двор.Моите текстове много често са жертва на плагиаторски посегателства, но това се случва и с публикациите ми в печатни издания - и досега няма никакво наказание за разобличените плагиатори. Те продължават да крадат спокойно. Между плагиаторите голям процент са университетски преподаватели, които тършуват като хиени в блога.
Препоръчвам Ви дан намерите някакви пари и да отпечатате труда си - това е най- добрият начин, ако не да се отървете от плагиатите, които станаха крайно нагли и налитат като оси, поне да имате възможност да докажете, че творбите и преводите са Ваши. Текстът Ви за Девня - първа столица на новосъздадена Дунавска България бе откровение за мен, все едно пих от извора, който авторът описва.
Друг начин е да заверите страниците на трудовете си при нотариус. Не знам как става това, ако трудовете са в електронен вид.
Не се отказвайте да пишете и не казвайте, че нямате време.Бог дава време и възможности на този, който ги търси!
Сърдечен поздрав!

Милена Върбанова
цитирай
3. milenavarbanova9 - Здравейте,
26.09.2021 18:01
Бях впечатлена от статията Ви - превод на "Победоносен гражданин" .
Виждам, че отскоро сте в блога.
За жалост, няма никакви гаранции, че трудът Ви няма да бъде ограбен от плагиатор, блогът, пък и целият Интернет по отношение на българските автори, е разграден двор.Моите текстове много често са жертва на плагиаторски посегателства, но това се случва и с публикациите ми в печатни издания - и досега няма никакво наказание за разобличените плагиатори. Те продължават да крадат спокойно. Между плагиаторите голям процент са университетски преподаватели, които тършуват като хиени в блога.
Препоръчвам Ви да намерите някакви пари и да отпечатате труда си - това е най- добрият начин, ако не да се отървете от плагиатите, които станаха крайно нагли и налитат като оси, поне да имате възможност да докажете, че творбите и преводите са Ваши. Текстът Ви за Девня - първа столица на новосъздадена Дунавска България, бе откровение за мен, все едно пих от извора, който авторът описва.
Друг начин е да заверите страниците на трудовете си при нотариус. Не знам как става това, ако трудовете са в електронен вид.
Не се отказвайте да пишете и не казвайте, че нямате време.Бог дава време и възможности на този, който ги търси!
Сърдечен поздрав!

Милена Върбанова
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: devnenetz
Категория: История
Прочетен: 1194473
Постинги: 528
Коментари: 339
Гласове: 1259
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031