Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06 12:22 - ЗАЩО, ПО ДЯВОЛИТЕ, НЕ ПРАВИМ НИЩО???
Автор: stiraks Категория: История   
Прочетен: 1007 Коментари: 17 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бях много малка, когато България тържествено празнуваше 1300 годишнината си. Чакахме деветмилионното българче. Бяхме горди, че сме българи, въпреки че банани имаше само по Коледа. Но магазините бяха пълни с евтини и качествени стоки, достъпни за всеки. Бедни нямаше. Нито веднъж тогава не видях просещи хора или ровещи по боклука. Бяхме горди българи.....
Днес с овче примирение чакаме да се стопим до два милиона, от които не се знае дали изобщо ще има българи. Приемаме с тихо безразличие евакуацията на три милиона българи в чужбина, да работят там, за да оцелеят и да живеят в нормални държави. Изгонени от родината си. Плащаме си здравни осигуровки, за да има нови джипове за началниците в Здравната каса, а когато трябва да се лекуваме, слагаме касички по магазините и близките ни се молят като просяци за пари, за да живеем. Някои не успяват...в просперираща България бедните умират. А те са много..

Работим много, работим от сутрин до мрак. А получаваме подаяния, които позволяват само да оцелеем на ръба. И то не винаги. Системата е такава, че да не позволява нормален живот. Правителството коментира, че просперираме, а не коментира посперитетът на фирмите за бързи кредити, от които вземат заеми работещите при непосилна лихва. Не коментират ръстът на необслужваните кредити и най-вече защо се налага работещи хора да вземат кредити, за да си платят сметките – за ток, за вода, за наеми, за да подготвят детето си за училище.

Това ли е просперитетът. Вестниците са пълни със случаи на самоубийства, много от тях са заради мизерия, бедност и невъзможност за лечение. И забравяме много бързо, защото ни е срам да се замислим в какво превърнахме родината си. В която вместо да чакаме деветмилионния българин, четем за умрели от глад и студ старци, за бащи, които са се запалили от отчаяние от мизерията и не можещи да нахранят децата си, за самоубийства заради отнети от банки и други кредитори домове, изхвърлени на улицата семейства, тормоз от кредиторите. Но иначе....просперираме.

Не мога да позная българите. От горд и разумен народ се превърнахме в стадо. В хора, при които само лоботомията би могла да обясни мисленето и реакциите им. Беззъби, бедни, облечени в дрехи втора употреба, се хилят малоумно и се снимат с палача си. Броят си мизерните заплати и още по-мизерни пенсии, но се радват, че Той щял да даде 24 милиона лева за някакъв суперкомпютър и да се заеме – лично Той, с климатичните промени.
Това не е нормално. Не мога да го приема за нормално. Възхваляваме и гласуваме за тези, които ни убиват. Дори Стокхолмският синдром не може да го обясни. Възхваляваме палачите си. С тихо примирение и апатия приемаме, че България няма бъдеще и сме последните българи. Допускаме да ни бият и ограбват недосегаемите, и вместо да ги пометем, ревем като вдовици по медиите. Радваме се, че безработицата намалявала, а не виждаме, че не останаха работоспособни хора в България. Възмущаваме се от корупцията, кражбите и алчната наглост на шайката, а след това тичаме като селски идиоти да ги приветстваме и да им махаме с ръка, докато те се правят на наши господари.
Това е краят! Краят на един горд, велик народ. Оцеляхме по турско, оцеляхме по византийско робство, оцеляхме 1300 години, а сега се унищожаваме сами заради малоумието си и психическите си отклонения. Защото това, което се случва, НЕ Е НОРМАЛНО. Не е нормално да гледаме една крадла по телевизията как ни поучава и освен мърморене, да не предприемаме нищо друго.
Не е нормално хора с психически отклонения, наследници на убийци на деца, вместо да ги лекуваме, да ги пращаме за евродепутати, не е нормално най-корумпираните да са тези, които уж трябва да се борят с престъпността. Не е нормално да ни управлява психично болен престъпник, а ние да му се радваме, все едно яйце ни бели и да го възхваляваме, докато ни убива.
Какво ни става, българи? Защо се предаваме? Защо допускаме да сме последните българи?


Елена ГунчеваГласувай:
5
21. exo - Можеш да започнеш с 4-5 деца, нап...
20.06 12:34
Можеш да започнеш с 4-5 деца, например.
цитирай
2. stiraks - Разминават ни се ценностите, сори.
20.06 12:40
exo написа:
Можеш да започнеш с 4-5 деца, например.


Има тук една пача,
дЮла се нарича тя.
Пише си сама,
цитирай
3. exo - Това беше съвет към авторката. Как ...
20.06 12:57
Това беше съвет към авторката.
Как пък оцени ценностите ми?
цитирай
4. stiraks - Така
20.06 13:10
Погледнах блогът ти, пишеш за други блогъри теми
exo написа:
Това беше съвет към авторката.
Как пък оцени ценностите ми?

цитирай
5. exo - Погледнах блогът ти, пишеш за други ...
20.06 13:14
stiraks написа:
Погледнах блогът ти, пишеш за други блогъри теми
exo написа:
Това беше съвет към авторката.
Как пък оцени ценностите ми?


...и приши на копчето балтон.
цитирай
6. stiraks - пп
20.06 13:15
Живеем в 21 век, ти не можеш да бъдеш мен, аз не мога да бъда теб, тоест разбиранията, политическата принадлежност са различни при всеки.
Не намирам за уместно да се се пише кой какъв бил, от къде бил, и каква му била политическата принадлежност. На принципа съм: Всяка жаба да си стои в нейния гьол.

цитирай
7. zaw12929 - ПРЕДЛАГАМ ВСЕКИ ДА ПРАВИ КАКВОТО ...
20.06 14:14
ПРЕДЛАГАМ ВСЕКИ ДА ПРАВИ КАКВОТО МОЖЕ И ДА НЕ СЕ ГНЕВИ- ВРЕДНО Е
цитирай
8. morskipesni - Знаете ли, ЕДНА от причините България да е ПОСЛЕДНА ПО ВСИЧКО,
20.06 15:20
хората ПОГНУСЕНИ да бягат накъдето им видят очите- това е ежедневният, неизбежен, токсичен вреден, безсмислен, отвратителен контакт с ДИВАЦИ, ПРИМИТИВИ, КРЕТЕНИ, РЪФЛЯЦИ : като zaw12929 -балканско говедо, което ни дава медицински (и всякакви) съвети на базата (ЕДИНСТВЕНО) на сериозната си деменция.
цитирай
9. apostapostoloff - Отдавна на бях чел такава идиотщина.
20.06 15:57
Ти какво, ма? На идиоти ли ни правиш? Преди промените България беше гигантски концлагер. Хората получаваха толкова, колкото да не измрат от глад. Всички бяха бедни и на ръба на мизерията.

Магазините бяха празни и всички псуваха Народната Република. Никой не се гордееше с това, че е роб, който пъшка под комунистическото иго.

Да ти изсъхнат ръцете и да ти изтекат очите, та да не драскотиш повече такива идиотщини.

И слушай, идиотко! Преди промените бяхме 9 милиона и сега сме 9 милиона. Само малоумниците като теб все още не са го разбрали.
цитирай
10. dobrodan - Ха, по-рано трябваше да се сетя :).
20.06 16:09
Кво стана с другия ник, че го заряза?
Да кажеш на партийния конгрес, че копейки за вас няма.
Няма и да има.
Нали щяхте да сменяте името на партията на "Владиславово"?
Трябва да го посетя някой ден това гнездо на ПОЛИТИЦИ :):):)!
Притеснен съм донякъде, след като поразпитах колеги. Разказаха до обръщалото да не се качвам ;).
Какво е това обръщало там и какво толкова страшно има, я сподели?
цитирай
11. stiraks - Кво стана с другия ник, че го заряза?
20.06 16:28
Преинсталирах уиндолс, и паролата няма я.
А па ти се сещай за каквото си пожелаеш хич не ме бъркаш. Най много да се поболееш от мислене кой съм.
цитирай
12. stiraks - Апостоле
20.06 16:30
Аз съм червен ти си пимбян та що дириш при червените бре, оди си при пимбяните.
цитирай
13. stiraks - Те до сега си правят каквото могат
20.06 16:32
май само това могат. Ама виж как звучи само "ТЕ"

zaw12929 написа:
ПРЕДЛАГАМ ВСЕКИ ДА ПРАВИ КАКВОТО МОЖЕ И ДА НЕ СЕ ГНЕВИ- ВРЕДНО Е

цитирай
14. krumbelosvet - "Какво ни става, българи? Защо се предаваме? Защо допускаме да сме последните българи?"
20.06 18:41
Вие наистина ли не знаете КАК се случи това? С "помощта" на новите "съюзници" се случи. Те, ТЕ, Т Е управляват изборната машинка с подчинените им медии и с богат набор от други следства. Чрез спиране или отпускане на траншове, например.
Наскоро един бивш германски посланик сподели, че ББ е издигнат и поддържан за премиер от Германия.
цитирай
15. stiraks - Това на всеки нормален му е ясно
20.06 19:36


krumbelosvet написа:
Вие наистина ли не знаете КАК се случи това? С "помощта" на новите "съюзници" се случи. Те, ТЕ, Т Е управляват изборната машинка с подчинените им медии и с богат набор от други следства. Чрез спиране или отпускане на траншове, например.
Наскоро един бивш германски посланик сподели, че ББ е издигнат и поддържан за премиер от Германия.

цитирай
16. morskipesni - На нормалните им е ясно, ама те са почти изцяло някъде другаде,
21.06 09:29
понеже (както писах по-горе) ОРГАНИЧЕСКИ не понасят контакти с ОСТАНАЛИТЕ: изкуфели-затъпели, замъчени-облъчени, будалосани-дамгосани, стресирани-чипирани, ваксинирани-идиотизирани. Отстрани се вижда кристално и четириизмерно как България си отива. Най-добрите български гени обаче ще оцелеят.
цитирай
17. krumbelosvet - Най-добрите гени
21.06 17:19
т.е. на пеещите моряци

Ой ти Черно Море
Защо тъй ревеш
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: stiraks
Категория: Лични дневници
Прочетен: 111740
Постинги: 243
Коментари: 969
Гласове: 227
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930