Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2021 14:07 - Сигнал за действие за европейските работници: Присъединете се към правните действия в ЕС да се отмени разрешението за ваксината на J&J
Автор: humanity21 Категория: Други   
Прочетен: 727 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сигнал за действие за европейските работници: Присъединете се към правните действия в ЕС да се отмени разрешението за ваксината на J&J/Janssen

От 25/07/2021

 

Адвокатката Ренате Холцайзен е завела дело от името на италиански здравни работници, които се борят срещу приетата наскоро в Италия заповед за задължителна ваксинация. Делото има за цел да отмени издадените в ЕС условни разрешения за пускане на пазара на ваксината на Johnson & Johnson (Janssen). Въпреки че ищците по това дело са италиански здравни работници, всеки европеец, засегнат от натиска на работодателя да се ваксинира с тези експериментални препарати, може да участва в това съдебно дело като встъпила страна. Следователно случаят не се ограничава само до здравните работници. Хората, работещи в сферата на транспорта, туризма и хранително-вкусовата промишленост, могат да се включат като интервенти (встъпила страна), както и учители, артисти и всички други, които са подложени на натиск от страна на работодателя да се ваксинират. На юридически език встъпилата страна е лице, което не е страна по съществуващия съдебен процес, но което се превръща в страна, като се присъединява към ищеца или се обединява с ответника в подкрепа на исковете на ищеца.

Участието в това съдебно дело не е със заплащане и участниците не са изложени на риск да бъдат подведени под финансова отговорност в случай на загуба на делото.

Желаещите да встъпят в делото трябва да предоставят копия от личните си карти и доказателство за регистрация в професията си на координиращия адвокат в тяхната страна, който ще попълни документите, предоставени от адвокат Холцайзен, и ще регистрира участието им.

За повече информация, моля, прочетете статията по-долу. Формулярите за кандидатстване са достъпни на няколко езика под статията. Ако имате нужда от документите на език, който не е посочен в списъка, моля, свържете се с нас: eu.chd@childrenshealthdefense.eu.

Крайният срок за участие е 30 август 2021 г.

Някои от основните аргументи по това дело:

1. Така наречените „ваксини“ за COVID-19 не са типични ваксини. Това са експериментални лекарствени продукти, известни като генни терапии.

2. Използването на твърдението, че „ваксините ви предпазват от заразяване или предаване“, за да се окаже натиск върху хората да си ги поставят, е неоснователно, тъй като условното разрешение, дадено на тези „ваксини“, не включва защита от заразяване или предаване. Освен това производителите на лекарства не са предоставили никакви данни в подкрепа на това твърдение.

3. Условни или спешни разрешения за употреба могат да се дават само за експериментални продукти, когато в момента няма друго лечение за третиране на заболяването. Няколко лекарства, като ивермектин или антибиотици, които имат дългогодишни доказани резултати, могат безопасно да се използват за лечение на COVID-19.

4. ПСР тестовете, които са използвани за откриване на „случаи“, водещи до създаване на „извънредна пандемична ситуация“, не са надеждни и също се използват с разрешение за извънредна употреба.

Можете да прочетете пълния текст на исковата молба тук и да гледате интервюто с адвокат Ренате Холцайзен [бел. прев. - превода на интервюто - https://www.facebook.com/1383059505119207/posts/4129426247149172/]

СЪОБЩЕНИЕ ОТ АДВОКАТ РЕНАТЕ ХОЛЦАЙЗЕН:

Уважаеми хора,

Прилагаме исковата молба за отмяна по отношение на висящ спор с номер T-267/21 пред Общия съд на Европейския съюз и във връзка с обсъждането на условното разрешение, дадено от Европейската комисия за ваксината за Covid-19 Janssen на Johnson & Johnson.

Жалбата за отмяна е публикувана на 5 юли в Официалния вестник на Европейския съюз и следователно шестседмичният срок за встъпване от името на жалбоподателите тече.

Ето защо любезно моля всички адвокати от ЕС да се намесят в полза на своите клиенти (здравни работници, пилоти, учители и всяка категория граждани, които вече са или почти са застрашени от задължителна ваксинация за Covid-19).

Моля, имайте предвид, че молбата за встъпване трябва да бъде подадена на немски език, тъй като производството е висящо на немски език. Затова подготвих текста за вас.

С уважение,

Ренате Холцайзен

ПРЕДИСТОРИЯ: Четири иска, заведени от италианската адвокатка Ренате Холцайзен в защита на правата на здравните работници в Северна Италия, прерастват в общоевропейска кампания срещу генното инженерство на населението от страна на Биг Фарма.

Италианските здравни работници потърсили помощ от адвокат Холцайзен, след като правителството им казало да приемат експерименталните ваксини за COVID или да напуснат работа (https://www.politico.eu/…/italy-health-workers-coronavirus…/). Адвокат Холцайзен оспорва лицензите, предоставени от Европейската комисия в нейното решение за изпълнение от 21 декември 2020 г. (https://www.ema.europa.eu/…/ema-recommends-first-covid-19…), за използване на тези продукти в ЕС.

С решението се разрешават продукти на четири дружества: Pfizer/BioNTech (под марката Comirnaty), Moderna, AstraZeneca и Janssen (Johnson & Johnson). Позовавайки се на многобройни експерти, тя твърди, че четирите кандидат-ваксини са опасни, неефективни и дори не трябва да се считат за ваксини, тъй като разчитат на изключително експериментална технология, известна като „генна терапия“. Адвокат Холцайзен иска от Общия съд на Европейския съюз да отмени решението на Комисията за пускането на тези „геннотерапевтични средства“ и по този начин да намали натиска върху здравните работници.

Сега граждани от целия ЕС, за да защитят правото си на телесна неприкосновеност, се присъединиха към акцията със стотици. Според секретаря на Общия съд подобно искане обикновено включва шепа встъпили страни - намеса от мащаба на тази на четирите жалби на Холцайзен не е известна на институцията. Италианската адвокатка създаде историческа възможност за гражданите от цяла Европа да се обединят и да се противопоставят на влиянието на Биг Фарма.

Според адвокат Холцайзен всеки европейски работник, който е подложен на натиск да приеме ваксина за COVID от страна на работодателя си, държавата или друго лице, особено до степен да изпита принуда, е засегнат от решението на Комисията за разрешаване на генното инженерство на населението и има интерес от всяка от четирите жалби за отмяна.

Загрижените граждани могат да се обърнат към европейски адвокат, регистриран в Общия съд (https://curia.europa.eu/…/pdf/2018-11/e-curia_guide_en.pdf), с молба за встъпване съгласно член 142 от Процедурния правилник на Общия съд (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32015Q0423(01)&from=EN).

Ако молбата бъде уважена, Общият съд ще допусне ищеца като встъпила страна, което ще му позволи да поддържа иска и да присъства на всяко устно заседание.

Те трябва да подадат жалбата на немски език - езика на жалбата - в срок от 6 седмици след публикуването на жалбата в Официалния вестник на Европейския съюз (https://childrenshealthdefense.eu/…/Official-Journal-of-the…). Адвокат Холцайзен е подготвила проект на заявлението на немски език, но всички документи са достъпни и на няколко други езика. Бъдещите встъпили лица трябва да попълнят формуляра и да приложат доказателство за професионалната си правоспособност на национален адвокат, който ще прегледа документите и след това ще подаде молба от тяхно име в съда на ЕС. Адвокатите могат да поискат временна регистрация в Европейската адвокатска колегия, като в този случай ще имат 48-часов достъп за подаване на документите.

Заявленията за встъпване в делото на Comirnaty, Moderna и Astra Zeneca вече са подадени от адв. Холцайзен и няколкостотин встъпили страни. (срокът изтече)

Встъпилите страни и адвокатите, които се нуждаят от допълнителна помощ, могат да се свържат с офиса на адв. Ренате Холцайзен по имейл: contact@renate-holzeisen.eu.

ПЕТАТА ЖАЛБА ЗА ОТМЯНА ЩЕ СЕ ОТНАСЯ ДО РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА ВАКСИНИТЕ ЗА СОVID ЗА ДЕЦА.

Образец на формуляра за кандидатстване за Janssen (Johnson & Johnson) на:

английски - https://childrenshealthdefense.eu/…/Application-as…

немски - https://childrenshealthdefense.eu/…/Janssen-Antrag-Zul…

френски - https://childrenshealthdefense.eu/…/FR-Application-as…

италиански - https://childrenshealthdefense.eu/…/IT-Application-as…

гръцки - https://childrenshealthdefense.eu/…/GREEK-Application-as…

Иска за отмяна на ваксината на Janssen (Johnson & Johnson) на:

английски - https://childrenshealthdefense.eu/…/Janssen-Johnson-Johnson…

немски - https://childrenshealthdefense.eu/…/Nichtigkeitsklage…

френски - https://childrenshealthdefense.eu/…/FR-Janssen-Johnson…

италиански - https://childrenshealthdefense.eu/…/IT-Janssen-Johnson…

испански - https://childrenshealthdefense.eu/…/SPANISH-Janssen-Johnson…

португалски - https://childrenshealthdefense.eu/…/PR-Janssen-Johnson…

Формулярът за встъпила страна, който трябва да бъде попълнен и изпратен обратно на адв. Ренате Холцайзен или на отговорния адвокат за вашия език на:

английски - https://childrenshealthdefense.eu/…/EN-Intervenors-Form…

 немски - https://childrenshealthdefense.eu/…/Prozessvollmacht-Antrag…

френски - https://childrenshealthdefense.eu/…/FR-Formulaire-de…

италиански - https://childrenshealthdefense.eu/…/IT-Domanda-di-procura…

гръцки - https://childrenshealthdefense.eu/…/GREEK-%CE%91%CE%B9%CC…

 

Превод на български - Страничката “Монтагю Кийн”

 

Източник: https://childrenshealthdefense.eu/eu-issues/call-to-european-employees-join-the-action-to-stop-jj-janssen-vaccine-in-eu-court/?fbclid=IwAR0jFKTSmQyIb3WbG-9-3y1TIESfnh7mc9ofpnZBhQSW4R5JGUtZtCqlEWo

 

Бел. прев. - В случай, че искате да изпратите статията на ваши приятели чужденци, ето я на още няколко езика:

ФРЕНСКИ: https://childrenshealthdefense.eu/…/call-to-european…/…

НЕМСКИ: https://childrenshealthdefense.eu/…/aufruf-an-alle…/…

ИТАЛИАНСКИ: https://childrenshealthdefense.eu/…/avviso-di-azione-per…/…

image




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: humanity21
Категория: Други
Прочетен: 442827
Постинги: 673
Коментари: 78
Гласове: 368
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031